Holistic

Solsken på burk

Det är många som är krassliga nu. Kunder som är sjuka. Kollegor med småbarn hemma som suger åt sig dagisbaciller. Det snörvlas på bussen. Typiskt när Sverige har kommit igång efter semestern, det är samma sak varje år.
Jag är – peppar peppar – väldigt sällan förkyld, och jag hoppas att den där envisa rackaren jag drog på mig så olägligt i somras var den enda jag ska få i år.

Med tanke på min fullbokade kalender och halvmaran på lördag är det inte läge att åka på någon bacill nu, så jag gör vad jag kan för att hålla mig frisk. Alkogel på jobbet, sova lite extra och åker inte jättegärna tunnelbana med alla snoriga näsor. Dessutom boostar jag kroppen lite extra med ingefära, Holistic REDS och D-vitamin…och försöker dricka lite extra mycket vatten.

Vad är ditt bästa tips för att hålla bacillerna borta?

5 kommentarer

  • Nina | Matnyttigt

    Jag blandar själv alltid gojibär i min morgongröt, vilket ger en bra C-vitamin- och antioxidantboost. Dessutom satsar även jag på sömn – trötthet och stress lockar åtminstone i mitt fall till sig förkylningar.

  • EmmaS

    Jag kör delvis samma kur som du: Promenader istället för kollektivtrafik, Vitaminer och Vatten. Det sistnämnda både inuti och utanpå, d v s jag både dricker och tvättar händerna mer (så himla tråkigt råd, men ack så effektivt). Slutligen Sömn och Sol (så snart solen syns till).

  • Erika

    Så länge jag sköter kosten så brukar jag vara safe, men faljerar jag i den så är jag totalt körd… Så jag äter och tränar och promenerar! Men jag borde få i mig mer reds.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.