morgon,  Okategoriserade

Coca Cola till frukost?

Jag antar att de flesta av er såg Dokument inifrån på SVT igår? Ska vi förbjuda sockret? var temat, och jag satt med hög puls och blev både skrämd och irriterad över att människor inte vet bättre än att de häller i en tvååring Coca Cola till frukost!? Såg ni inte programmet så tycker jag verkligen att ni ska ta en timme av er tid och klicka in er på SVT Play.

Det blev ingen Coca Cola för mig till frukost, och jag har inga planer på att dricka det till något annat mål idag heller. Eller någon annan dag för den delen. Istället startade jag min dag med min sköna morgonpromenad till jobbet, och idag fick jag sällskap av hundratals glada fåglar och plusgrader(!). Fem minuter innan jag klev in på jobbet passerade jag två små trötta ballonger mitt på stan, och även om de såg lite hängiga ut gick det inte att ta fel på budskapet – TGIF!

5 kommentarer

 • Suz

  Ingen cola här, men däremot en smaksatt Loka (vi får itne dricka kranvatten i Lund just nu). Hoppas du får en trevlig helg!
  Kram!

 • Rund är också en form!

  Det missade jag. 🙁 Får kika!
  Men vad är det för idioter som ger sina 2-åringar coca-cola till frukost???? 😮 Är inte det där vanligt sunt bondförnuft. Inte konstigt att människan (förmodligen) kommer utrota sig själv. *suckar*

 • EmmaS

  Usch, ja, så hemskt. Jag har en tonårsson som är på utbyte i Kansas, USA, och han är helt chockad över hur mycket läsk de dricker. Flera liter per dag, säger han. Tack och lov bestämde han sig för att inte dricka en enda läsk under hela året, som en princip. Han har nog med att förbränna all pizza och pommes frites som de serverar som skolmat och överleva ett år hos en familj som hämtar hem snabbmat till middag sju dagar i veckan!

  Jag fattar inte hur man tänker som förälder när man utsätter sina barn för sådant. Det måste ju, precis som programmet igår visade, ändå bero på okunskap. Ingen förälder kan ju frivilligt misshandla sina barn på detta sätt.

  För min egen son är jag däremot inte orolig. Tvärtom har jag sett vad medvetenhet, goda vanor och stark karaktär kan jag göra. Sexton år gammal inser han själv att det här året i USA kommer att bli en utmaning och väljer därför, förutom att skippa läsken, att koka sin egen gröt varenda morgon, ta med skollunch, gå fram och tillbaka till skolan en timme (som typ den enda i Kansas), träna sex dagar i veckan samt hålla fast vid den svenska vanan: enbart sötsaker (glass eller godis) på lördagar.

  • Helena

   Åh – HURRA för honom! Vad härligt att höra att han väljer att stå emot den stora massan over there. Han kommer att tacka sig själv tusenfaldigt… Hatten av!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.