löpning

Progressiv åttatusing

Förutom ett intervallpass (som varierar i karaktär) och ett längre pass (minst 15 km) i veckan försöker jag även få till ett halvlångt pass som ligger någonstans mellan 5 och 10 km. Det här tredje passet är inte planerat in i detalj utan ser lite olika ut från gång till gång, helt beroende på min dagsform och vad jag känner för just den dagen.

Idag valde jag att köra ett progressivt pass på löpbandet. En mil hade jag tänkt, men jag slutade vid 8 km eftersom min alldeles för korta natt (Mumford & Sons på Annexet igårmagiskt!) gjorde att jag kände mig väldigt trött och sliten i kroppen. Jag valde att öka farten varje kilometer, och den åttonde och sista ökade jag sporadiskt för att få till någon typ av spurt.

Km 1 – 12 km/h
Km 2 – 12,2 km/h
Km 3 – 12,4 km/h
Km 4 – 12,6 km/h
Km 5 – 12,8 km/h
Km 6 – 13 km/h
Km 7 – 13,2 km/h
Km 8 – 13,4 – 15,5 km/h – sporadiska ökningar

Ett lagom långt och skönt(?) pass där hjärtat fick jobba bra på slutet, och ökningarna för varje kilometer gör att pannbenet får jobba lite extra. Pannben är bra att ha om man ska springa 42,2 kilometer om 51 dagar.

7 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.