löpning

Man kissar ju rött i ett dygn, men det får man ta.

Det har vankats marathonkväll på Löplabbet här i Stockholm ikväll. Jag droppade förbi en snabbis på väg hem från PT-jobb och kontorsjobb på superbusy Espresso House (älska det mobila kontoret!) på Birger Jarlsgatan.
Provsmakade sportdrycken som serveras på loppet, klämde lite på farthållarbanden och köpte ett par påsar snabb energi att ha under loppet. Hann också byta ett par ord med superwoman Andréa som i lördags sprang Göteborgsvarvet på drygt 2 hhalvvägs in i en graviditet! Hatten av.

Sophia Sundberg – som brände av superiskalla maran förra året på 2.58 – gav några energitips inför loppet, och hennes hemliga vapen stavas hirs och rödbetsjuice. Hirs på yoghurten för dess höga kolhydratmängd och rödbetsjuicen för nitraterna som bevisat förbättrar syreupptagningen i kroppen. Har hört om det förut, men forskade vidare lite i det nu när jag kom hem och hittade ett intressant inlägg på bloggen Hjärnfysik. Jag älskar ju rödbetor och funderar på att testa. Vad kan bli fel liksom, förutom att ”man kissar rött i ett dygn”, som Sophia sa? Inte mycket förmodligen.

Vad har ni för energiknep inför långloppet?

Man får alltid drömma.

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Anna - Trend o träning
  21 maj, 2013 at 20:53

  Du vet mitt knep för energi ;P

  Ta gärna med någon koffeindryck i vätskebältet att ta någon mil innan mål. Funkade för mig i regnstormen. Hur som – du kommer vara GRYM! Jag bara vet det 🙂

  Kram

  • Reply
   Helena
   22 maj, 2013 at 08:17

   Vätskebälte!? Vem orkar springa en mara med bälte..!? 😀 Koffeinet är jag med på, men bältet…oh no. 🙂

 • Reply
  Snabba Fötter
  21 maj, 2013 at 22:12

  Rödbetsjuice är beprövat, det tar jag också nuförtiden (dock inte i lördags…)

 • Reply
  pilla
  22 maj, 2013 at 07:01

  3:30 på maran är grymt bra! Du kommer klara det galant! Nu har jag också bestämt att springa. Föll för grupptrycket.

  • Reply
   Helena
   22 maj, 2013 at 08:17

   Kul! Grupptryck är bra grejer… 😉

  Leave a Reply