lopp,  styrketräning

Adrenalin

Att adrenalin har som uppgift att öka kroppens prestationsförmåga är ju väldigt bra om man står med en 80 kilo tung skivstång som ska marklyftas upp från golvet. Kanske inte lika praktiskt om det utsöndras hej vilt i kroppen bara av att få ett kuvert hem i brevlådan. Jag har idag testat båda, och jag föredrar utan tvekan det första alternativet med tanke på att det senare utspelade sig när det var meningen att jag skulle knyta ihop mig själv i soffan och vila lite. Om 19 dagar får ruset gärna komma tillbaka, det är ju först då jag ska skala bort de där 5 sekunderna…patience.

5 kommentarer

 • Anna

  Knappa 6 veckor till Lidingö, jag ligger sjukt långt efter i träningsplanen, jag kommer att få en mycket sämre tid än förra gången och jag får en adrenalinchock varenda gång jag ens börjar tänka på bokstaven L.
  Skönt att det inte bara är jag som reagerar …
  Lycka till på Tjejmilen, fröken Blixten!

  • Helena

   Tack Anna! Och lycka till på Lidingö! Du får öva dig i konsten att begära rimligt mycket av kroppen just där och då…med tanke på att du har tränat mindre så är det ju orimligt att kräva av den att den ska prestera bättre än den brukar. Svårt att acceptera, men nyttigt att tänka ibland…har jag hört. 🙂

 • Charlotte

  Åh, jag har samma mål som du! 45 minuter vore drömmen. Har 46.12 som bäst. I år har jag inte kunnat träna så bra pga axeloperation. Men vad tusan, med lite vilja borde det gå ändå! Jag tar rygg på dig om jag ser dig i startfållan 😉 lycka till, kanske kan vi jaga varandra till en bra tid!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.