kost mat mitt Stockholm restaurangtips

Ren mat ute?

Jag träffar ofta personer som vill äta bra mat men inte ”kan” eftersom de inte orkar laga matlådor utan alltid köper lunch ute. Det är självklart svårare att få tag på bra lunchalternativ om man bor på en mindre ort, men här i huvudstaden behöver man inte ha några ursäkter – här finns det faktiskt en hel del alternativ för den som vill äta näringsrik och ren mat.

Några av mina favoriter är som ni vet Kura CaféK25 och Blueberry Lifestyle, som bland annat finns i PUB-huset. En annan pärla som jag då och då besöker är Planet Food i Östermalms Saluhall, och där var jag senast idag. Förutom att personalen är grymt trevlig så består deras rätter av fina råvaror och bra näring. Min absoluta favorit är hälsotallriken med kycklingfilé, grönsaker, linser och quinoa. Dessutom får man alltid en liten bit frukt till dessert, idag ananas. Kroppen jublar varje gång!

bild-24

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Snorkkis
  10 oktober, 2013 at 07:13

  Bra tips där! Då gäller det bara att övertala kollegorna om de ”bra” ställena också – om man då inte vill gå på en ensam lunch.

 • Reply
  Julia
  10 oktober, 2013 at 10:16

  ååh vilka bra tips! har letat 🙂

 • Reply
  Rund är också en form!
  10 oktober, 2013 at 14:36

  Oj vad jag kände mig träffad där… *harkel*
  Jag är nog lite lat i grund och botten. 😉 Jag ÖNSKAR (ur just den synvinkeln) att jag bodde i en större stad där jag kunde KÖPA nyttig lunchmat!

 • Leave a Reply