Okategoriserade

Har du slutat springa?

Ni är ju för söta! Jag har fått en massa frågor den senaste veckan angående min löpning och om jag har lagt av med den. Det glädjer mig att ni har koll på min träning, men nej då – jag har inte slutat springa. Jag har däremot bytt lite träningsfokus och löpningen kommer inte att vara min högsta prio under hösten och vintern. Visst kommer jag att springa, det kommer jag nog aldrig sluta med helt, men det kommer att bli kortare och mer intensiva pass. Bättre kvalitet och mer effektivitet som frigör mer tid till annat. Dagens fem kilometer långa fartlek tog drygt 22 minuter, perfekt längd på ett löppass á la Helena hösten 2013.

Jag ska ju liksom hinna med en massa annat också, och mindre löpning kommer att betyda att jag har tid som jag inte har haft förut. Tid att bli stark t.ex. Det kommer att ta rätt mycket tid, men jag är skyldig min kropp det efter alla år av slit i löparskorna med alldeles för lite styrketräning. Tid att träffa min familj. Umgås med vänner. Gå på Hot MOJO. Sjunka ner i en biostol då och då (som härom dagen när jag såg Rushse den!). Pärla. Gå på date (ja, det måste man väl på hösten!?). Krypa ner i soffan och läsa. Promenera i höstregnet. Vila. Ja, ni vet, viktiga saker som sätter guldkant på livet.

Den kommande helgen kommer jag dock att viga helt åt löpningen, det är ju nu på lördag jag sätter mig i skolbänken på The Academy och på söndag checkar jag ut som nybakad löpcoach. Jag längtar och börjar redan nu att boosta med ”dunderhonungen” som en av mina fina kunder kom med igår, som ett botemedel mot alla virus i världen. Hon tyckte liksom att jag har varit sjuk nog nu. Kärlek!

bild-25

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.