frukost kost mat recept

Jakten

Quinoagrötstrenden sprider sig, och många av mina följare på Instagram verkar ha övergått från havregryn till den lilla supergoda och glutenfria örten. Jag har inte riktigt fått till det allra bästa receptet ännu, men jag jagar och är nu på väldigt god väg.

Dagens kan iallafall vara topp tre – quinoa (nähä!?), ett halvt hackat svenskt äpple, mycket kanel, kardemumma och kokosflingor. Hade jag knäckt ner ägget i gröten istället för att äta det vid sidan om hade det nog blivit succé…nu blev det bara sjukt gott. I’m getting there…

IMG_5021

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Mira
  23 november, 2013 at 18:12

  Vad spännande med quinoagröt! Kokar man quinoan extra länge och med extra mycket vatten, eller hur funkar det?

  • Reply
   Helena
   25 november, 2013 at 09:37

   Ja precis Mira! Jag brukar ta 4-5 ggr så mycket vatten som quinoa och koka i 20-30 minuter. Testa!

 • Reply
  Aniika
  25 november, 2013 at 21:48

  Jag var i Peru för några år sedan, och där är quinoa basvara. Vi fick quinoa till frukost, middag och lunch, med varierade tillbehör. Det godaste var helt otippat quinoasoppan vi drack till frukost, typ bara buljong och quinoa. Gröt fick vi dock inte testa, kanske är dags nu!? 🙂

 • Reply
  Misslyckade fyror och nytt grötrecept - Jenny Sunding
  6 december, 2013 at 08:39

  […] blev en mer lyckad historia. Jag har följt Helena i hennes experimenterande med quinoa och i dag var det min tur att testa. Jag blandade 1 dl havregryn med 1/2 dl svart quinoa, krossade […]

 • Leave a Reply