funderingar

Varför gör jag det här?

Hela dagarna tänker jag precis det. Varför gör jag det här? Det handlar inte om att jag ifrågasätter mitt val av yrke – jag kunde inte ha något bättre – utan snarare att jag säkerställer att det jag gör för mina kunder på jobbet har något syfte för just den kunden.

Hur ofta ställer du dig själv den frågan när det kommer till din träning? Jag märker mer och mer tendensen – framför allt bland tjejer – att de tränar vissa saker eller har vissa mål, bara för att det finns någon annan som har just det målet eller ägnar sig åt just den träningsformen. Det är väl helt ok att göra det, och visst går det trender i träning som i allt annat, men när jag ibland hör att vissa människor har ett specifikt mål med sin träning men att de knappt tycker att träningsformen de ägnar sig åt är kul eller ens särskilt bra för just den personen, då blir jag riktigt rädd.

Är det du gör med din kropp och den träning du lägger ner tid och energi på något du verkligen vill göra, eller är det något som man ”ska” göra nu enligt träningsbloggar och tidningar? Funderar du någonsin över varför du lägger din dyrbara tid på en sak och inte en annan? Är du med i t.ex. ”50 löppass på 100 dagar”-utmaningen på Facebook för att det är bra för dig och för att du vill, eller enbart för att du inte vill vara sämre än någon annan och en i gänget?

Jag säger inte att man måste ha ett mål med sin träning, och jag tycker som alltid att det är bättre att röra på sig än att inte göra det. Jag säger bara att det är ganska nyttigt ibland att sätta sig ner och fundera över vad man lägger sin tid på, och ibland stryka saker som man faktiskt gör lite utan att tänka på varför och istället omfördela tid och energi till något lite bättre och kanske för stunden lite viktigare.
Det blev väldigt tydligt för mig igår när jag promenerade min halvmil till jobbet istället för att köpa sms-biljett, eftersom jag lyckades tappa mitt busskort i slutet av förra veckan. En halvmils promenad är ju ingenting för min kropp egentligen, men med tanke på hur mycket svagare och mer energilösa mina ben kändes under mitt marklyftspass – som i min träning just nu är mycket viktigare än morgonpromenader – så fick jag direkt ett kvitto på varför jag inte promenerar eller transportspringer till jobbet, även om det lockar när jag ser alla bilder från morgonpigga individer på Instagram, bloggar och Facebook.

Ifrågasätt mer. Ha lite roligare. Prioritera din tid och energi och gör det du vill, inte vad du tror förväntas av dig – det är egentligen bara det jag vill säga. God morgon.

bild-40

3 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.