Fitnessfestivalen,  föreläsningar,  PT-dagarna

En stund med Brian

Om knappt två veckor är det dags för Fitnessfestivalen och PT-dagarna i Göteborg. Jag är verkligen laddad och det ska bli kul att åka ner och insupa en massa ny kunskap och inspiration och träffa alla branschkollegor. Det kommer att bli en fullspäckad och superrolig helg!
För ett tag sedan kollade jag läget med Jari Ketola inför hans föreläsning på PT-dagarna, och nu har jag pratat lite med Brian van den Brink, som tillsammans med Norberto Lacourt driver företaget ActivateMe. Tillsammans ska de hålla föreläsningen ”Trenden kring utomhusträning och Bootcamps” – den första föreläsningen på lördag morgon den 30 november.

Vem är du?
Jag är Brian van den Brink, 33 år gammal hälsoentreprenör. Älskar rörelse, hatar när saker och ting står stilla/går segt. Uppväxt på Gotland och är Stockholmare sedan ca 10 år sedan. Utbildad inom marknadsföring (magisterexamen) och har under de senaste 4-5 åren arbetat för SATS i olika positioner på marknadsavdelningen. Har alltid idrottat, framför allt ishockey och fotboll. På senare år har jag lagt lagidrottande på is, till förmån för egen träning samt att träna andra. Jag har utbildat mig inom träning (funktionell styrka, Eleiko Strength coach, The Academys Hälsoinformatörsutbildning, diverse SAFE-utbildningar). Driver egna företaget ActivateMe (activateme.se) som arbetar med både friskvård, träning och inspiration/föreläsningar, men även som kommunikationskonsulter med spetskompetens inom träning och hälsa.

Varför ska jag gå på din föreläsning?
För att vi kommer att prata om de senaste trenderna inom utomhusträning/Bootcamps, ge en samlad bild av ”trenden” (såväl på hemmaplan som internationellt), visa på varför den här delen växer samt ge tips och förslag på hur PT:s och enskilda anläggningar, hotell, konferensanläggningar och gymkedjor kan arbeta med utomhusträning och Bootcamps för att stärka sin befintliga verksamhet. Vi visar även på lite best practise case från framför allt USA.

Vad tränar du helst i höst och vinter?
Helst tränar jag löpning, men eftersom jag har opererat ett knä är jag begränsad till träning som är snällare mot knäet. Jag tränar funktionell styrketräning i gymmet samt i gruppträningsform (Prformance/CrossFit). Gillar egentligen inte cykelklasser, men för att få till lite konditionsträning så ska jag försöka ”lära mig gilla” cykelklasser. Satsar på lite kortare HIIT-klasser som t ex 30-20-10 på SATS. Alternativt egna intervallpass i roddmaskin.

Hur ska en bra PT vara enligt dig?
Det är en person som; 1. Har en stor kunskap, både teoretisk och praktisk (egen). Alldeles för många PT:s pratar om sådant som de själva inte har så stor erfarenhet av. 2. Är ödmjuk och hela tiden vill lära sig nytt. Följa med de senaste rönen. 3. Arbetar utifrån varje enskild och specifik kunds förutsättningar, förmåga och mål. Inga löpande-band-PT:s tack. 4. Social.

Vilken föreläsning rekommenderar du, förutom din egen?
Det ska bli intressant att kolla på de flesta eftersom jag är intresserad av på vilken ”nivå” föreläsningarna ligger på. Min erfarenhet från många internationella events är att det kan variera rätt mycket. Men för egen del som marknadsförare och väldgt aktiv i sociala medier så är jag intresserad av att lyssna på ”Hur du kan marknadsföra dig strukturerat” med Peter Watz, Jari ketolas föreläsning samt Peter Blahas föreläsning om bloggar och liknande.

 Brian

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.