PT,  pto.

Stolt!

Sedan januari har ni kunnat hitta mig på pto.nu – en portal för personlig träning online. Personlig träning ska enligt mig vara just personlig, och därför är det självklart inga standarsprogram jag kör utan alla paket individanpassas efter den enskilda kundens behov. Alla program följs via en app, där även all kommunikation sker via en chatt – en PT i fickan helt enkelt.

Precis efter nyår kontaktades jag av Sofia, en gammal kompis från förr när jag fortfarande var tonåring och bodde hemma i Dalarna (oh lord, det var längesen…). Sofia har en dotter på 3 år, hade hamnat i soffan med dålig kosthållning och när vi gjorde en utvärdering av hennes rutiner när det kom till motion visade det sig att hennes enda aktivitet varje vecka var 10 minuters promenad till dagis måndag-fredag….punkt.
Kosten bestod av en utebliven frukost, utelunch och en alldeles för sen middag. Godis slank ofta ner mot kvällen när hon jobbade sent, en och annan Cola Zero konsumerades och några oönskade trivselkilon hade satt sig.

Under våra 8 veckor tillsammans såg jag soffpotatisen Sofia ta steg för steg mot ett nytt liv. Styrketräningen som hon tidigare hatade smögs in, hon blev starkare och starkare och vikterna ökade för varje vecka. Löpningen som inte var någon favorit när vi startade är nu en del av hennes träningsvardag och redan efter några veckor köpte hon och sambon ett löpband som nu står hemma i lägenheten. I vår springer hon dessutom Vårruset och kör nu helt frivilligt intervaller på löpbandet en lördagsmorgon, något hon förmodligen aldrig hade kunnat tänka sig för ett par månader sedan.
Maten har gått från katastrofal till regelbunden och hälsosam. Frukost är numera ett måste (även om det tog några veckor för kroppen att samarbeta och en lättsmält smoothie var starten), mellanmålen står på rad i kylen på jobbet och de dyra och oftast inte så näringsrika uteluncherna har bytts ut mot hemlagade matlådor.

Det har varit helt fantastiskt att se henne göra den här livsstilsförändringen och se hur mycket piggare, starkare och mer positiv hon har blivit längs vägen. Att hon – enligt önskemål – minskade 1 cm i midjan varje vecka, tappade några kilo och formade om sin kropp känns bara som en ren bonus. Det känns dessutom otroligt kul att nu kunna följa henne på hennes nystartade hälsoblogg(!) – Huliganens mamma på iFORM – där hon inspirerar andra att göra samma sak. Gå in och läs om hennes resa från början – det är så otroligt inspirerande och glädjande, och det värmer verkligen i mitt PT-hjärta.

Sofia

Sofia och Huliganen.

 

2 kommentarer

  • Sofia

    Åhh jag blir nästan lite rörd när jag läser det du skriver…Det har varit ett rejält uppvaknande och en bloggen känns lite som en käftsmäll både på mig själv – som du sa – det man skriver där går inte att ta tillbaka 🙂 – men också mot de som inte trodde att detta skulle hålla längre än de 8 veckor vi körde tillsammans. Och som ja sa tidigare – hade inte gått utan din peppning!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.