bokrecensioner,  boktips,  löpning,  träningsinspiration

Det är bara att springa

Dalarna fortsätter att leverera SOMMAR med stora bokstäver, och jag vaknade till ännu en molnfri dag. Efter 10 timmar sömn, en frukost och en kopp kaffe med mamma drog jag till gymmet och brände av en timme på ett näst intill tomt golv. Det är ju extra skönt att träna på semestern när man har obegränsat med tid, jag förstår inte varför fler inte tänker så?

På vägen hem hämtade jag ut ett paket med två böcker som jag har väntat på, packade badväskan och stack ner till Siljan. Författaren till en av böckerna träffade jag för första gången för ganska exakt fem år sedan, och då var hon inte särskilt intresserad av ämnet hon nu har skrivit en bok om – löpning. Jag skulle nog kunna sträcka mig så långt att säga att hon inte ens gillade att springa.
Då, 2009, skrev hon sin blogg ”Egokick” och mest om leopardmönstrade outfits, hade full koll på kläder (i synnerhet H&M) och tränade allt som oftast på Friskis & Svettis. Idag driver hon Maratonbloggen på SvD och har sprungit otaliga lopp runt om i världen. Imponerande vändning!

Det är bara att springa är Petra Månströms debutbok, men jag misstänker att det inte kommer att bli hennes sista. Det är en fantastiskt inspirerande bok, inte bara för nybörjare utan även för oss som har sprungit en del. Jag fick både tårar i ögonen och ett par goda skratt när jag sträckläste de 175 sidorna på stranden idag. Hennes egna erfarenheter blandas med intervjuer med bland andra Anders Szalkai, Evy Palm och Kjell-Erik ”Kramp i benet? Om du inte har kramp i hela kroppen kan du väl för fan inte bryta!” Ståhl. Riktigt bra sommarläsning, och nu är jag ännu mer sugen på min kvällsrunda…win win!

bild-74

bild-73

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.