löpning,  mitt dalarna,  träning

Njutningstisdag

Jag går in på min sista av totalt 33(!) dagar här i Dalarna. Det har varit en magisk sommar men jag känner mig verkligen laddad för hösten så det är helt ok att åka hem till stan imorgon. Igår körde jag mitt sista av totalt 15 dalalöppass den här sommaren, och jag valde såklart att springa på ett av mina favoritställen.

För ett par år sedan berikades mitt liv med en sommarstuga som jag, min bror och mamma tillsammans med några snälla släktingar har slitit med den här semestern. 50 meter från stugan går vasaloppsleden, och igår kväll när vi hade varit och jobbat i över 8 timmar med stugan (och äntligen fått börja måla efter otaliga timmar med värdelöst tråkigt grundarbete…) knöt jag på mig löparskorna och sprang hemåt.
Efter 5 km passerades Eldris, där jag tömde hela mitt energiförråd förra året efter 81 kilometers löpning. Från Eldris är det 9 km kvar till målet i Mora, men jag nöjde mig med att springa till Hemus Skidstadion och fick därmed ihop en lagom sträcka på 11 km. Lyckades hålla ett mycket bättre tempo än jag hade trott i den smått kuperade skogsterrängen och känner mig hoppfull inför höstens mycket flackare asfaltslopp. Dock har det tänds en gnista av sug efter mer skog efter den här sommaren…vi får se vad det blir av det.

IMG_0670

IMG_0657

IMG_0660

3 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.