Okategoriserade

Vem är jag?

Jag ser på min nya Facebook-sida att det har letat sig in människor där som jag inte känner – spännande! Du som inte har hittat dit ännu – gör det, det kommer att bli så mycket lättare för dig att hänga med på vad som händer här. Känner ju att det inte är mer än rätt att jag presenterar mig, både för er nya besökare och kanske också fräscha upp minnet på er som har hängt med sen min gamla blogg startade för sex år(!) sen. Häng med på kort(?)versionen – vill ni fördjupa er finns en och annan inbakad länk att klicka sig vidare på.

Jag är dalkullan som för drygt 15 år sen bestämde mig för att ta mitt pick och pack och flytta från Mora till huvudstaden. Efter ett par fostrande och stressiga år på hotell, någon butik och en vända till Gran Canaria för världens kortaste karriär som reseledare landade jag på Peak Performance huvudkontor där jag blev kvar i fem år. Lämnade smått ofrivilligt min skrivbordsplats (läs: cost savings) där jag jobbade med online marketing och hamnade med hjälp av en liten knuff från universums på ett fantastiskt litet gym i stan som receptionsansvarig.
Ganska snart förstod jag (och tillräckligt många med mig) att det inte var i receptionen jag skulle jobba, utan inne på gymmet för att få överföra min kunskap om hur gott träning gör för kropp och själ till andra, och hjälpa dem att hitta glädjen i att röra på sig. Efter några månader med jobb parallellt med plugg på The Academy fick jag äntligen kliva in på gymgolvet, och sen dess har inget kunnat slita mig därifrån (undantaget gångerna jag flyttar utomhus med mina kunder). Idag jobbar jag heltid som PT och löpcoach, coachar kunder online både via pt+ och genom andra kanaler i det egna bolaget Health by Helena. Jag brinner för att se människor förändras, växa och bli ett bättre jag, och anser att jag har världens bästa jobb.

Personligen lägger jag mycket av min träningstid på löpning och jag har sprungit en del lopp, både långa och korta. Siktar på mitt tredje marathon i vår, men hävdar att min starkaste distans (hittills) är lite kortare än så. En gång fick jag för mig att springa ganska mycket längre än ett marathon, och nyfikenheten för trail och ultralöpning ligger och gror någonstans.
Vidare lyfter jag en del skrot, försöker inse att jag behöver mer yoga i livet och tar mig då och då tillbaka till gruppträningssalen för att riva av en BodyCombat när tillbakalängtan blir alldeles för stark.
Ibland tror jag att jag är äventyrare, och då får jag för mig att traska genom hela Spanien på tre veckor eller åka till Tanzania och bestiga Afrikas högsta berg, vilket jag ska göra lagom på min 35-årsdag om knappt 14 dagar.

Hälsa för mig är dock väldigt mycket mer än träning, så förutom att jaga endorfiner ser jag till att kramas och skratta mycket, åka till Dalarna och andas frisk luft med jämna mellanrum, ge kroppen mat som den blir glad av, sova, ta ett glas vin då och då, lyssna mycket på musik och gå på alldeles för många konserter, äta mammas bullar, se så många hörn av världen jag kan, läsa bra böcker och försöka ge något till dem som behöver.

Välkommen hit! Vem är du och hur hittade du in här?

Fotor0903212242

En kommentar

 • Jessica

  Hej på dig! Trevligt att få läsa lite mer personligt om dig. Har kollat in din blogg då och då (hinner läsa alltför lite bloggar) i drygt ett år nu och har inte vetat så mycket om dig. Men nu gör jag det. 😉
  Gillar din blogg, den känns fräsch och jag känner mig upplivad och sugen på mer träning när att jag kollat in den!
  Jag själv är finlandssvensk. Bor nu i Vasa, uppvuxen i Åbolands skärgård (mellan Åbo och Åland), men har bott i Helsingfors stor del av mitt liv.
  Jag har en man samt två barn och en hel massa djur. Jobbar inom vården och älskar all sorts träning. Mycket ombytlig av mig och vill känna hela tiden att träning är kul och vägrar låsa mig fast i nån enstaka sport.
  Fortsätter läsa här, hittar stor inspiration. Tack för den. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.