löpning,  lopp,  Plan Sverige,  Tjejmilen,  välgörenhet,  välgörenhet

Pre race report

Det är lördag den 6 september och det är äntligen dags för Tjejmilen. För tredje året i rad ska jag springa till förmån för Plan, och i år springer vi mot barnäktenskap. Det är 33000 tjejer anmälda till årets lopp och varje dag ingår fler flickor än så – 39000! – äktenskap runtom i världen. Det är fullständigt förödande för deras framtid eftersom de ofta tvingas sluta skolan och istället blir gravida innan deras kroppar är redo för det. Kom förbi och hälsa på i Plans tält och skriv under mot barnäktenskapen du med, eller gå in och gör det direkt på hemsidan.

Två år i rad har jag missat mitt personliga tidsmål på Tjejmilen med 6 sekunder, jag har lyckats springa in på exakt 45.05 både 2012 0ch 2013. 2014 skulle vara året då jag skulle ta min revansch och spränga den där 45-minutersgränsen, men efter en seg förkylning som smög sig på efter Vasastafetten och en ländrygg som har ömmat lite smått sedan i onsdags när jag var och knäckte loss ett par stela partier i ryggen har jag omvärderat lite. Fram till igår var jag inte ens säker på att jag skulle starta, förkylningen är borta men jag vet inte hur mycket löpning min ländrygg klarar. Jag testade att springa en kort runda igår kväll och det kändes ok (inte mer), men jag får nog inse att om det blir start så kommer jag inte gå för pers utan ta det lite lugnare och bara ta mig igenom. Jag vågar inte äventyra något såhär 8 dagar före avresa mot mitt livs äventyr i Afrika.

Startskottet går klockan 13, och idag tar jag varenda steg #förhenne och för kampen mot barnäktenskap!

bild-80

3 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.