Plan Sverige,  välgörenhet,  välgörenhet

Julklappar som gör skillnad

Julhysterin är återigen ett faktum. Önskelistor skrivs, föräldrar springer benen av sig för att hitta just den där Lego-modellen eller de där perfekta jeansen till sina barn. Vi köper julmat i överflöd och lägger tusentals kronor på julpynt…åtminstone här i Sverige och alla andra välbärgade länder. I utvecklingsländerna ser det dock annorlunda ut. Väldigt annorlunda.

I somras sprang jag (och bland andra sköna Vevve) Tjejmilen till förmån för Plan Sverige och deras kampanj #FÖRHENNE, där Plan arbetar för flickors rättigheter och mot skadliga traditioner som könsstympning och barnäktenskap.
Flickor i utvecklingsländer är bland de mest utsatta i världen, och för att de är just flickor diskrimineras de dagligen. De gifts bort i tidig ålder, blir gravida medan de själva är barn och utsätts för våld. Dessa flickor har ingen röst och ingen möjlighet att påverka sin framtid. Nu inför julen kan vi alla vara med och stödja kampen för flickors rättigheter!

Genom att köpa Plans rosa armband ”Because I’m a girl” för ynka 90 kronor stödjer du flickors rättigheter. För ett par hundralappar kan du lära en flicka att läsa. För en enda liten hundralapp kan du bidra till att utbilda barnmorskor om de skadliga följderna av könsstympning och hjälpa till i kampen om att få det att upphöra. Låt ett par av årets julklappar göra skillnad på riktigt!

Alla kan inte göra allt men alla kan göra något, och tillsammans är vi starka och gör skillnad. Skulle dessa barn få ett liv som ens är en liten bråkdel av vad merparten av våra svenska barn har så har vi gjort något bra…något riktigt bra. Vad är en hundralapp värd för dig – ett par extra kulor i granen eller en säker förlossning för en utsatt kvinna i ett utvecklingsland?

Banner 468x240

3 kommentarer

  • Katrine

    Härligt när man kan göra skillnad för liten peng. Det ser jag som en självklarhet. Och i år tog jag och sambon beslutet att INTE skicka några julkort (som ändå slängs vid trettonhelgen) utan ta dom pengarna och ge till ett barnhem på Jamaica som det hotell vi var på förra året och åker till i år, har startat upp. Visst vi åker till ett all inclusive hotell i Karibien men kan vi göra något litet på vägen, så vill vi göra det! Om bara fler gjorde samma sak!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.