lopp,  Plan Sverige,  välgörenhet,  välgörenhet

Women’s Health Halvmarathon (hjärta) Plan Sverige

Tre år i rad har jag sprungit Tjejmilen för Plan Sverige till förmån för deras kampanj ”Because I’m a girl” och arbetet för flickors och kvinnors rättigheter i världen. 2012 missade jag mitt mål på 45 minuter med 5 ynka sekunder. 2013 sålde jag utfallssteg för att samla in pengar till Plan och fick avsluta loppet med att kämpa mig igenom 719 stycken framför TV4:s kameror. 2014 sprang jag mitt kanske värsta 10-kilometerslopp ever.

2015 har Plan Sverige gått in som charity partner för Women’s Health Halvmarathon här i Stockholm den 25 april, och när jag fick frågan om jag ville vara med även i år – om än i ett lopp dubbelt så långt – tvekade jag inte en enda sekund. Jag älskar Plan Sveriges arbete och vill självklart göra vad jag kan för att hjälpa dem att sprida ordet, och jag är verkligen nyfiken på loppet som gick för första gången förra året = win win. Dessutom blir det ett perfekt genrep för min lite större utmaning den 30 maj

Plan Sverige kommer inför och under loppet att lyfta frågan om barnäktenskap – något som fortfarande drabbar 39000 flickor i världen varje dag. Giftermål har förödande konsekvenser för flickornas framtid då det ofta innebär att de måste lämna skolan och bli gravida innan deras kroppar är redo. Barnäktenskap är en kraftigt bidragande orsak till att den vanligaste dödsorsaken bland flickor i utvecklingsländer mellan 15-19 år är graviditetsrelaterad(!).

För att stödja kampanjen kan du köpa och bära det rosa armbandet, sms:a ett bidrag eller bli mobilfadder. Besök kampanjsidan för att ge ditt lilla men otroligt betydande bidrag! En kan inte göra allt, men alla kan göra något…glöm aldrig det.

Lördagen den 25 april klockan 11 smäller det – ses vi där!?

Lanseringsbild skoltjejer

 

 

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.