Okategoriserade,  uppochhoppaijuni

Favoritcitat eller motto

Vita non est vivere sed valere vita est. Livet är för att leva, inte överleva.

#uppochhoppaijuni del 6 handlar om mitt favoritcitat eller motto, och det här är nog precis det. För 7 år sen när jag startade min första blogg var det min ”tagline”, och det är precis så jag försöker leva mitt liv.

Vårt liv är väldigt kort. Vi vet inte när det tar slut eller hur många andetag vi har kvar. Genom årens lopp har jag blivit mer och mer varse om det och känt att jag behöver ta mer ansvar för mitt eget liv och min egen lycka. Jag är frisk, stark och levande och det är min jävla skyldighet att vara tacksam ta vara på det ordentligt! Vi behöver alla göra det – sätta oss ner och fundera över vad som är värt något i livet, vad som är viktigt och hur vi vill se tillbaka på våra dyrbara dagar på jorden. Du är den enda som kan bestämma över ditt liv och hur du lever det, ingen annan.

De senaste åren har jag gjort mycket och sett platser som jag är väldigt lycklig över och som redan nu är fina minnen att titta tillbaka på. Jag har rest till platser som jag har drömt om – sett sjölejonen på Galapagosöarna, skapat oförglömliga stunder i New York ett antal gånger, rest ensam till Kroatien, bott på ranch utanför Vancouver, firat nyår utan el och vatten i Amazonas, druckit vodka i världens kallaste isbar i Whistler och gråtande mött lejon i Tanzania. Platser jag kanske inte drömt om men som ändå har etsat sig fast i minnet och som ger mig leenden ända in i själen – jag har druckit Guiness i Dublin, varit tonåring på nytt i London, gått på stekheta promenader i Istanbul, varit boybandgalen i Toronto, New York (igen), Düsseldorf, Amsterdam och Krakow, och jag har bilat med en MiniCooper till Niagarafallen. När folk har skakat på huvudet och frågat hur fan jag har råd har jag svarat ”för att jag bor litet, äger så lite prylar som möjligt och inte lägger pengar på saker som för mig är helt meningslösa”. Jag har utmanat mig själv till bristningsgränsen både fysiskt och psykiskt flera gånger, och när folk har skakat på huvudet och ifrågasatt varför har jag bara tänkt ”varför inte?”. 

Jag ifrågasätts ganska ofta från många håll och många tycker att jag är rastlös, rotlös och speedad och att jag borde bli ”vuxen” (när jag tatuerade in ONE LIFE på armen spädde jag på den åsikten ordentligt hos vissa…), men för mig är det här livet. För mig är inte livet att ha en dyr bil som äter kopiösa mängder med pengar, att spendera timmar framför tv:n, lägga tusenlappar på flashiga krognotor eller hålla min garderob uppdaterad med det senaste modet. Det kanske är livet för någon annan och jag har inga åsikter om hur andra lever sina liv, men för mig är det inte det. För mig är livet något helt annat.

One day your life will flash before your eyes. Make sure it’s worth watching.

Skärmavbild 2014-10-04 kl. 12.09.55

Uhuru Peak, Kilimanjaro, 2014.

3 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.