Okategoriserade

Sport på tv

#uppochhoppaijuni del 18 handlar om ”sport på tv”. Och spontant vill jag säga nej tack.

Men sen tänker jag ett litet steg längre och kommer på att jag ju visst tittar på sport på tv. En gång per år, den första söndagen i mars när ett gäng halvgalna människor åker skidor i 90 kilometer mellan Sälen och Mora. För att jag är så sjukt imponerad av alla som gör det och blir så galet inspirerad!

”Jaha, då har du åkt Vasaloppet då?” är förresten den vanligaste följdfrågan när jag säger att jag är från Mora, och då låter jag dem alltid veta att jag varken gillar skidor eller kyla särskilt mycket.
”Kan du skjutsa mig till Berga by?” frågade jag därför mamma sommaren för två år sen när jag var hos henne i Mora, ”jag ska springa det där jäkla Vasaloppet”. Sagt och gjort – 90 kilometer löpning på två dagar blev facit, allt jag behövde hade jag med mig i en liten löparryggsäck och jag övernattade (helt ensam, jag var den enda gästen…) på vandrarhemmet i Evertsberg. 27 rekordvarma timmar (+28 i skuggan klockan 17 i Evertsberg…) efter att mamma släppte av mig i Sälen var jag tillbaka i Mora – bromsbiten, smutsig och trött. Det var första gången någonsin jag hade sprungit trail, men med all säkerhet inte den sista. Vasaloppet är magiskt vackert på sommaren, mycket vackrare än på tv…precis som allt annat i livet.

995907_10151484406491689_690886182_n

Ett par mil från Sälen, sommaren 2013. Magiskt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.