Okategoriserade

#njutomhusjuli

Temat för juli hos oss bloggare på Healthy Living är #njutomhusjuli. Alltså att njuta utomhus i juli. Det kan faktiskt vara mitt favorittema alla kategorier.

Jag har mer eller mindre alltid gillat att vara utomhus, men efter mina fyra månader i vandringskängor på Nya Zeeland har det gått så långt att jag måste erkänna att jag är beroende av frisk luft. När jag kom hem till Sverige i april och skulle anpassa mig till ett ”normalt” liv igen var mitt största problem att behöva vara inomhus så mycket. De flesta förstår inte vilken skillnad det gör för energin och välmåendet att få frisk luft hela dagarna. Att spendera fyra månader i sträck utomhus är kanske det bästa jag har gjort för min hälsa.

I juli spenderar jag så mycket tid jag kan utomhus. I år, som de flesta andra år, är jag hemma hos min familj i Dalarna och njuter. Jag njuter av tystnaden, den friska luften och den näst intill obegränsade tillgången till skogsstigar där fötterna får slippa asfalten. Jag springer, promenerar och lufsar planlöst omkring. Andas djupare än vanligt och gör varje dag till ett litet äventyr. Vissa dagar springer jag i sandbackar tills mjölksyran sprutar, andra dagar trampar jag runt på blöta hjortronmyrar. En tredje dag ligger jag i gräset och läser. Oavsett vad så njuter jag.

One life. One stort, moget hjortron.

 

Jag vill råda alla att gå ut och andas lite extra nu när den svenska sommaren är som vackrast. Drick morgonkaffet utanför köksfönstret. Ta en promenad. Läs en bok (t.ex. den här som jag varmt kan rekommendera) i skuggan under ett träd. Spring på en stig du aldrig har testat. Bada. Hoppa. Skratta. Hjula. Ta långa, djupa andetag och låt lungorna fyllas med frisk luft. Tanka D-vitamin. Våra kroppar är inte gjorda för att vara inomhus, de vill leva utanför våra husväggar. Gör dig själv en tjänst, gå ut och njut!

njutomhusjuli
Njutning på två olika sätt.

För fler #njutomhusjuli-tips, följ mig på Instagram: @helenateodora. Hur utomhusnjuter du i juli?

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.