gruppträning

Les Mills GRIT™

Som sagt, idag var det dags att testa en ny gruppträningsklass som lanseras i höst. Les Mills står bakom konceptet GRIT™, en 30 minuter lång klass som kommer i två olika varianter – PLYO och STRENGTH. 30 minuter kan ju låta kort för inbitna gruppträningsrävar, men ibland kan en halvtimme kännas väääldigt lång kan jag lova, efter att imorse ha halkat in på ett bananskal när de första instruktörerna på SATS (som är det enda stället du kan träna GRIT på till hösten..) skulle utbildas och fått testa en masterclass i GRIT™ PLYO. 

Plyometrisk träning är inget jag har ägnat mig sådär supermycket åt, min spänst är rätt dålig och jag skulle bli smärtsamt varse om att även min kondis inte är vad jag trodde…för fy f*n vad jobbigt det var! Redan halvvägs in i första(!) låten kände jag att jag bara ville gå hem, men med hjälp av otroligt peppande musik, ett gäng tränare – bland annat Fredrik som var den som hade sett till att jag var där – och deltagare som hejade på varandra med diverse tillrop och high fives kämpade jag och alla andra oss igenom passet. 30 smärtsamt svidande minuter med konstant maxpuls, forsande svett och skakande muskler…och när klassen var över kände jag att jag var glad över att inte vara en av dem som skulle stanna kvar resten av helgen och utbildas.

Istället gick jag ut på stan, köpte en kaffe och satte mig i solen med lillebror i ett par timmar, innan jag långsamt promenerade hem och funderade över om jag inte skulle ta och signa upp mig på ett kort på SATS till hösten igen…ett par sådana här pass i veckan skulle ju inte skada för varken kondis, uthållighet eller spänst, men det är verkligen ingenting jag skulle ta mig an utanför en gruppträningssal. Ni måste testa om ni får möjlighet. MÅSTE.

Psst…kolla en teaser för konceptet här!

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply
  Hannah
  11 augusti, 2012 at 17:21

  Kommmer få testa på passet om 3 veckor på Super Saturday. Ska blir roligt att få pröva på 😉

 • Reply
  Västgötskan
  11 augusti, 2012 at 17:43

  Oj, låter galet jobbigt! Ska hålla utkik efter detta! 🙂

 • Reply
  Ellinor
  11 augusti, 2012 at 19:07

  Jag är alltid öppen för att testa nya pass och ser fram emot nyheterna på höstens schema på Sportlife. Nog för att Borås inte brukar vara först ut, men jag hoppas att det kommer att ges möjlighet att testa även denna någonstans i närheten av mig!
  Kram

  • Reply
   soffan
   11 augusti, 2012 at 22:01

   Ellinor! SATS har ensamrätt på GRIT hela hösten, men jag skulle inte bli JÄTTEFÖRVÅNAD om det dyker upp på Sportlife i januari om vi säger så, så håll utkik 😀 !

 • Reply
  Jessica
  11 augusti, 2012 at 21:24

  Vill också testa!!! Men med skräckblandad förtjusning 🙂

 • Reply
  Anna - Trend o träning
  12 augusti, 2012 at 11:30

  Måste testas!! Sugen på nya övningar & utmaningar 🙂

  Lovar meddela om jag får tag i gratisträning så du kan haka på.

  Kram

 • Reply
  Supersoffsöndag « Health by Helena
  12 augusti, 2012 at 12:44

  […] kommenteratAnna – Trend o träning om Les Mills GRIT™felicia om Så ja.Karin FoH om Så ja.soffan om Les Mills GRIT™Jessica om Les Mills […]

 • Reply
  Fyscoachen
  12 augusti, 2012 at 13:26

  Låter grymt tufft men samtidigt roligt! Vore kul att testa.

 • Reply
  Sirpa
  12 augusti, 2012 at 14:14

  Hmm låter riktigt kul o tufft. Men man kanske måste ha starka o friska hälsenor för att klara passet, eller?

  • Reply
   Helena
   12 augusti, 2012 at 14:16

   Sirpa…JA. Jag skulle aldrig i mitt liv ens komma på tanken att köra det här passet utan fullt fungerande hälsena. Never.

 • Reply
  Silver… « Energi och Magi!
  12 augusti, 2012 at 19:08

  […] såsom OS, cykelvasan och inte minst Sveriges första utbildningar i Les Mills GRIT®. Helena testade i helgen och Elin har gått utbildningen. Jag önskar verkligen att jag åtminstone vågade testa passet men […]

 • Reply
  Sanna
  13 augusti, 2012 at 15:40

  Åh vad kul! Jag kan knappt bärja mig tills det är dags!

 • Reply
  Hej måndag! « Health by Helena
  27 augusti, 2012 at 06:08

  […] den här veckan ser ljus ut på träningsfronten, och det startar redan ikväll med GRIT-comeback. På fredag bjuder Nike in till ett NTC-event (som alla kan vara med på!), på lördag […]

 • Reply
  Grit Plyo « Nillas värld
  27 augusti, 2012 at 19:13

  […] med ganska mycket oro och rädsla jag gick till gym:et idag! Lägg där till denna berättelse av Helena och jag var nästan skräckslagen. Skulle jag klara av det, skulle jag kunna, skulle jag […]

 • Reply
  GRIT Pylp « Nillas värld
  27 augusti, 2012 at 19:27

  […] med ganska mycket oro och rädsla jag gick till gym:et idag! Lägg där till denna berättelse av Helena och jag var nästan skräckslagen. Skulle jag klara av det, skulle jag kunna, skulle jag […]

 • Leave a Reply