löpning

10 km solsting

Ja, min lugna träningsvecka började ju skitbra. En mil i joggtempo var vad jag tänkte ge mig själv idag, och det i form av en skön liten runda runt Djurgårdsbrunnskanalen i vårsolen.
Facit? En mil i 4.34-snittfart i stekande sommarsol. Med motvind halva vägen och medvind med noll fläktande vindpustar what so ever på vägen tillbaka. Säkert inte jättesnabbt för många av er, men för mig är det snabbt att springa en mil på dryga 45 minuter när man har tänkt att jogga och njuta av naturen. Dessutom var det tungt som sjutton (eller var det verkligen det nu när jag tänker efter?), så just nu är det nog ungefär det tempot som finns att plocka ur mina ben.

Bästa återhämtningen?

Kraschade i solen i Humlan när jag kom tillbaka, och där låg jag i över 1,5 timme. Solen är helt magisk nu, och ännu mer magiskt var det att ödet (jag tror inte på slumpen) knackade på och min allra bästa vän ringde och helt passande råkade befinna sig en minuts gångväg från min nedslagsplats. Snacka om skön och helt otippad kvalitetstid!

Bra måndag, och än är den inte ens slut. Och vet ni vad – jag har helt spontant tagit ledigt från jobbet imorgon! Vardagslyxigt att få möjlighet att hinna komma ikapp sig själv när man liksom har sprungit om sina egna steg. Värt.

5 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.