konsert,  musik

Vad tränar du till?

Ja, jag tänker på musiken. Vi har förmodligen alla en typ av genre som vi helst svettas till, självklart beroende av vad vi tränar. Själv har jag en tendens att fastna även här (jag snöar alltså inte bara in på mat…) och härom dagen när jag sprang 21 kilometer lyssnade jag på samma låt på repeat hela den sista milen. Vissa låtar har liksom ett skönt driv, och då ser jag ingen anledning till att byta om jag väl har hittat flowet. När jag springer vill jag helst ha någon typ av dance/trance/techno i öronen.

Igår ändrade jag dock uppfattning om det här med min enda(?) favoritmusik när det kommer till löpningen. Jag var nämligen på konsert och tror att jag har hittat nyckeln till nya rekordtider. Nu tror ni alla att jag var på boyband-konsert igen, men faktum är att boybands i stort sett är den enda musiken som jag enbart lyssnar på när jag går på konsert…och mest för nostalgins skull.
Nej, min musiksmak är väldigt bred och igår var det tysk industrimetal i form av Rammstein som stod på menyn. Alldeles för hård och skränig heavy metal säger många – melodiöst ös säger jag! Jag har dock sett det mer som musik som jag har i öronen under ett styrkepass, men igår när jag satt i Globen (och bevittnade en av de bästa konserterna jag någonsin sett…) kände jag att det kommer att bli mer tyska toner i lurarna när jag ska nöta asfalt under våren…jäklar vilket drag! Kan Till Lindemann (snart 50 år och hur cool som helst=!) och hans band vara nyckeln till nya rekordtider?

Mr Lindemann och hans brinnande vingar.
Kanske är det 2012 jag ska börja flyga fram?

Ge den en chans. Dra upp volymen, vänta till refrängen och hör hur fantastiskt melodiöst det är…

Vad taggar igång dig när du springer? Gymmar? Yogar? Cyklar?

8 kommentarer

 • Mela

  Visst är de bra live??!! Nu var det säkert tio år sedan jag såg dem… Jag tränar nästan aldrig till musik, konstigt nog. Vill höra naturen när jag springer, plus att jag är hopplös och börjar alltid springa i takt till musiken. Så OM jag ska ha musik så måste det vara exakt rätt tempo, och där kvalificerar sig t.ex. Sheena is a punkrocker (bra) och Take on me (inte lika kul)….

 • Pjer

  Två låtar jag föredrar när jag springer är:

  Afasi & Filthy – Le parkour
  Adam Tensta – They wanna know

  PW hög lutning:
  Thomas Rusiak – Pearls
  Dope DOD – What happened

 • emi

  Haha! Jag har samma ”problem” som Mela, jag börjar automatiskt springa i takt, vilket inte alltid är så passande, så jag kör faktiskt sällan med musik, en par gånger per år kanske 🙂

 • Sofie RW

  Springer också väldigt sällan till musik, men när jag gör det vill jag ha ganska lättsam musik; sån där musik som man får skämmas för att man lyssnar på 🙂

 • Emma

  Jag var också där, det var så jävla grymt! Jag är så glad att jag äntligen fick uppleva dom live och att man inte blev besviken. Det var så sjukt sjukt bra!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.