Okategoriserade

Vad verkligt det blev…

Ja, det blir ju så ibland. Ni vet, det där som ligger som en kul grej i huvudet, ett vagt mål låååångt fram i tiden, en skojig utmaning….som bara BOOM – blir så extremt verkligt helt plötsligt.
Som när Silva pressreleasar ut till hela landet att jag ska ta mig på cykel från Sälen till Mora i augusti. ”För att driva träningen framåt utmanar hon sig, bland annat med maraton, 80 mil vandring och nu en cykelvasa trots att hon aldrig direkt cyklat mountainbike.” heter det i releasen, och nej…jag har ju faktiskt aldrig cyklat mountainbike på riktigt. Jag äger ju inte ens en mountainbike! 🙂 Men nu…nu blev det liksom lite allvar i det här som för bara ett dygn sen var något som låg där i bakhuvudet, och jag inser att jag måste börja planera och agera.

Silva hjälper mig och mina bloggkollegor en hel del på traven för att vi ska komma igång med vår träning redan innan den ljusa delen av året har börjat, och även att kunna fortsätta att cykla säkert under kvälls och natte(?)tid i vår och sommar. De har nämligen gått in och sponsrat oss med det bästa som finns på marknaden just nu(?) i form av cykelbelysning –  Singletrack och X-Trail Plus.
Det känns superkul att ha Silva med på tåget (cykeln), och även om det känns liiite läskigt att jag ska transportera mig 90 kilometer på en cykel som jag ännu inte ens äger så känns det ändå som att jag är en bit på väg mot målet!

Men nu ska jag göra som Skinnarmo sa i söndags när han pratade om sin Sydpolen-expeditionsätta upp delmål på vägen som känns rimliga att beta av. Som att köpa en cykel t.ex…det kan väl vara en bra början? Sen räknar jag kallt med att kära lillebror ställer upp som tränare…han har ju liksom redan gjort det här en gång. Ja, sen är jag väl i stort sett framme i Mora va? 🙂


Foto: Silva.

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply
  soffan
  7 februari, 2012 at 13:43

  Kära nån, ni är ju galna alltså. Helt bortsett från att det hade kört ihop sig för min del redan vid ”Steg 1: Köp cykel.” så är jag faktiskt rätt så glad att jag inte hoppade på den utmaningen. RPM är mer min grej, håller mig helst inomhus jag 😛 .

 • Reply
  Johanna
  7 februari, 2012 at 13:56

  Coolt! Kör så det ryker 🙂

 • Reply
  Speja
  7 februari, 2012 at 14:28

  Wow. Jag som tycker att jag är avancerad som började med karate för ett år sedan… Heja dig! Det där fixar du – inte minst med hjälp av rätt vibrationer 😉
  Kram!!

 • Reply
  Anna
  7 februari, 2012 at 14:44

  fick ni inte en Silva-cykel också när de ändå var på gång, liksom? … Blir säkert en fantastisk upplevelse!

 • Reply
  Ann
  7 februari, 2012 at 15:13

  Jag skulle tro att vandringen var tuffare i såväl psykisk som fysisk bemärkelse så det där blir nog inga större problem för dig!! Men det är klart, att äga en cykel är ju alltid en fördel. Heja!!

 • Reply
  Emelie
  7 februari, 2012 at 16:17

  Inte utan att jag önskar att jag skulle med…

 • Reply
  Anna (orka mera)
  7 februari, 2012 at 20:36

  Ja idag blev man plågsamt medveten om att det faktiskt är på riktigt det här. Och jag som inte ens har en cykel!!! Men det kommer bli en grymt rolig resa och det är bara att hoppas jag parerar de värsta rötterna och kommer i mål med hela nyckelben 🙂

  • Reply
   Helena
   8 februari, 2012 at 11:39

   Åh…skönt att det inte bara är jag som inte ens äger en cykel… 😀

 • Reply
  Mo
  7 februari, 2012 at 20:51

  🙂 Du är så härlig, H!
  (…kommer gå som en dans det där – och dessutom på hemmaplan!)

  • Reply
   Helena
   8 februari, 2012 at 11:42

   DU kan va härlig! 😀

 • Reply
  Ulrika
  8 februari, 2012 at 16:27

  Ha ha..läste att Silvia pressrelesar att hon ska cykla från Sälen till Mora osv. Tills jag kom till andra stycket i inlägget och inser att jag läst lite fel. Jösses, hann jag att tänka. Inte visste jag att drottningen tränade så mycket.

 • Reply
  Mia
  8 februari, 2012 at 18:58

  Heja Helena!

 • Leave a Reply