10-veckorsutmaningen,  styrketräning

Måndagsfredagstisdag

Ja, det är en mycket märklig dag idag. En tisdag…som är som en måndag…som i mitt fall är mer lik en fredag. Jag kommer inte att vara på jobbet onsdag och torsdag den här veckan och därför tar jag liksom nästan helg när jag går hem idag. Skumt.

Hur som helst. Vilken dag det än är så stod det träning på schemat. Det gjorde det i och för sig igår också, när jag chockade mig själv genom att orka sticka ut på en 7-kilometer lång löprunda när jag hade klivit ur bilen som gått från Dalarna. många gånger jag har tänkt att jag ska springa av mig resdammet när jag har åkt den där sträckan, och exakt lika många gånger har jag inte kommit iväg. Men igår, då hände det äntligen, och jäklar vad skönt det var att springa loss benen när de hade suttit stilla i en massa timmar!

Dagens pass fick starta med en kilometer lätt jogging som uppvärmning, sen brände jag av ett styrkepass som hette duga. En kollega har (efter en hel del tjat från mig) skrivit ihop ett par program och dagens satt som en smärre käftsmäll. Jag känner redan nu att jag imorgon kommer att ha träningsvärk i ben, rumpa, axlar, ländrygg och mage. Skönt det.

Den magövningen som gjorde allra ondast och tog bäst av alla idag var den här: ligg på rygg på golvet med en pilatesboll i händerna. Fäll sedan ihop kroppen som en fällkniv med så raka armar och ben som möjligt, ta bollen mellan fötterna, fäll ut kroppen till ett rakt streck längs golvet och sedan upp som en fällkniv igen, för att återigen fånga upp bollen med händerna. Sträck ut kroppen längs golvet igen och börja om. Upprepa valfritt antal gånger…men jag kan säga att mina 15 reps idag sved ordentligt. Testa!

Vågen var inte så snäll idag (+0.9 kilo…), och jag tar nu ett extra hårt tag om min 10-veckorsplan. Tur att det inte kommer någon mer påskhelg i vägen. 🙂 Hur går det för er?

Silverbollen from hell.

7 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.