Okategoriserade,  styrketräning

Sista svetten inför påsk

Dagens träningspass fick genomföras med smärtande träningsvärk från gårdagen. Ryggen och axlarna har varit rejält ömma och jag är faktiskt lite orolig för hur jag kommer att känna imorgon…andra dagen är alltid värst för mig. Men den dagen den sorgen, som mormor alltid sa. 🙂

Trots lite gnäll från musklerna körde jag hur som helst igenom onsdagens pass, som startade med en mil på cykel i mina Vibram FiveFingers (hej överlägsen kontakt med vaderna!) och sedan fortsatte med en skön blandning av utfallssteg, militärpressar, hantellyft åt sidan, tricepspressar, dips och magövningar. Lade också 10 minuter på att balansera på ett ben på Bosu-boll, något som visade sig inte vara så lätt trots att jag hade mina barfotaskor för extra bra markkontakt. Mjölksyran sprutade och jag kommer fortsätta att utmana mig själv igen och igen och igen på den blåa ”helvetesbollen”, som en av mina kunder kallar den. Snacka om bra balans – och stabilitetsträning för bålen och hela underkroppen! Nedan illustrerar jag ungefär hur övningen gick till, med den skillnaden att bilden i fråga är tagen för en dryg månad sen under min semester i Los Angeles…med fast mark under fossingarna. Same same but different liksom.

Avslutade sista passet inför påskhelgen med att premiärspringa hela 200 meter i 6-minuterstempo på löpbandet i mina femfingrar…och jag säger bara: välkommen skärtorsdagsträningsvärk i vaderna…
Nästa träningstillfälle dyker upp hemma i Dalarna – påsklov is coming up!

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.