löpning,  mat

Smärtsamt och ljuvligt

Jag ska fatta mig kort. Att ge sig ut på årets hittills varmaste dag för att på eftermiddagen springa ett par varv runt Lill-Jansskogen, och för säkerhets skull köra några extra intervaller uppför den absolut vidrigaste backen av dem alla (där jag efter den sista ville spy…på riktigt) och landa på 8 kilometer mjölksyra…ja, det är kanske inte det skönaste man kan göra en försommarfredag.

Men. Gissa hur skönt det är att efteråt ta en sval dusch, köpa en liter jordgubbar och äta dem i den varma solen? Sitta och filosofera en stund, för att sedan botanisera i Hötorgshallen och åka hem med några små påsar matkärlek? Komma hem, lägga upp en perfekt skuren serranoskinka, en bit fin chevré, vitlöksmarinerade oliver, färsk vitkål och champinjoner marinerade i olja och balsamvinäger och slutligen toppa det med en bit sött päron…och svälja ner hela härligheten med ett glas iskall Riesling? I rest my case, och från och med idag är (kräkjobbiga) backintervaller en del av mitt träningsschema varje vecka. Punkt.

Någon mer som har trotsat värmen med högintensiv pulsträning?

Himlen på en tallrik.

6 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.