löpning

Två gånger är en vana(?)

Ja, det ser onekligen ut som att jag har fått in en löpintervallvana (långt och icke existerande ord, I know) såhär på höstkanten. Förra veckan serverade jag mig själv 20 stycken 200-metersbackar och idag blev det platta och lite snabbare 400-ingar. Jag har lovat mig själv att klämma in ett intervallpass i veckan, och än så länge har jag inte gjort mig själv besviken (*klapp på axeln*).

Efter 1 kilometer uppvärmning drog jag iväg på mitt första varv på den virtuella (och astråkiga…jag måste ta mig till en utomhus!) banan på löpbandet. Lite blyg början på 15 km/h för att vänja benen vid farten, och sen ökade jag successivt. De sista två kördes (well, sprangs…) i 16 km/h, och det är onekligen snabbt för mig och mina korta ben. De var minst sagt rejält möra när jag mellan varje varv hoppade av och vilade medan bandet rullade på i ett halvt varv…och de hann knappt hämta sig mellan intervallerna där på slutet. Fostrande var det enda jag tänkte när jag stod där och flämtade, och det var också det jag försökte förklara för ett par kunder efteråt som undrade vad f*n jag pysslade med.

Anyway, det kommer att vara värt allt j*vla slit och konstiga blickar i vår när jag kommer att susa fram(?) över asfalten…väl?

Bloggvärldens fulaste tisdagsträningsutsikt?

5 kommentarer

 • Jojohanna

  Grymt jobbat tjejen! Och det var ju faktiskt lite roligt med den virtuella löpbanan, har jag aldrig sett förut faktiskt. Nästan så att till och med jag skulle kunna tänka mig att springa på band om det fanns en låtsasbana att kuta på. Kan man få en låtsas-Bolt att slå också..? 🙂

 • Daniel.N

  Korta intervaller nu , är inte det lite tidigt om du tränar inför sthlm nästa år ? Tror det skulle vara ide om du bad någon om ett träningsupplägg . Lätt och dra på sig onödiga skador om man tränar fel .

  • Helena

   Daniel, det är ju inte bara Sthlm Marathon som hägrar i mitt huvud, och lite intervaller då och då har ingen dött av! 🙂

 • Daniel.N

  Det jag menar är typen av intervaller, i ditt fall har du mer nytta av längre intervaller i tröskelfart . Korta intervaller som 200 o 400ingar är bra för kortare distanser typ 5&10k(sub40 löpare) och som formtoppning om man är snabb på längre distanser (sub 3.15mara). Kan även vara bra för att förbättra tekniken för lite långsammare löpare, men inte köra för fullt då skaderisken är rätt stor .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.