löpning

J#x%*vla backintervaller

Alltså, det här med att jag har bestämt mig för att bli vän med backar under vintern för att kunna springa snabbt och lätt när snön smälter i vår. Det ångrade jag lite idag…redan en sisådär 30 sekunder in i dagens träning. Jag kommer nog aldrig att bli bästa vän med backarna, men jag klev iallafall upp på löpbandet och körde följande:

1 km uppvärmning.

10 x 1 min uppförsbacke med 7% lutning. 12 km/h och 30 sekunder vila mellan intervallerna.

10 x 1 min uppförsbacke med 5% lutning. 12 km/h och 30 sekunder vila mellan intervallerna.

1 km nedjogg.

Totalt fick jag alltså ihop 4 km uppförsbacke, och jag kan lova att det brände rejält i lungorna. Jag är verkligen kass på att springa när det lutar uppför, och även om tekniken sitter hyfsat så lämnar min andning en del övrigt att önska.
Det enda som var skönt med dagens träning var att lägga sig ner, stoppa in Florence + The Machines MTV Unplugged-skiva i öronen och stretcha lääänge…och affirmera runt hur snabb och lätt jag ska vara över Västerbron den 1 juni.

5 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.