löpning,  Okategoriserade

Bra start!

Ja, april har onekligen startat på ett bra sätt. Förutom att jag var tvungen att säga hej då till min älskade mamma på förmiddagen och vända tillbaka till huvudstaden, så har aprils första dag levererat livskvalitet. Fyra och en halv timme på en buss är kanske inte min favoritsyssla direkt, men med en bok som får det att pirra i magen, en märkligt ihopknåpad matlåda som åts med sked och en liten tupplur gick det smärtfritt ändå.

Väl hemma packade jag ur lyxpåsen från mamma – drivor med frysta blåbär och hjortron och tjälknöl på älg till mig, och en massa hembakade godsaker i form av kanelbullar och kärleksmums till mina bortskämda kollegor. Sen gjorde jag som jag hade bestämt  – bytte om till löparkläderna och stack ut i solen. 

Benen kändes lite sega efter bussresan (och gårdagens knäböj och marklyft), så jag tänkte mig ett lugnt och fint pass längs vattnet. Ovanligt flåsigt var det onekligen för att vara lugnt och fint, och när jag kom hem efter 8 kilometer upptäckte jag att jag hade hållit en snitthastighet på 4.37 min/km(!). Inte så lugnt och fint i min värld direkt, och kanske inte så konstigt att hjärtat och lungorna fick jobba lite extra. Hur som helst känns det extra bra nu och efter en sväng med dammsugaren tänker jag spendera resten av kvällen i soffan under en filt.


Endorfinhög.

En kommentar

  • mamma

    Tack för en avkopplande mysig Påsk tillsammans.
    Ses snart igen när jag kommer farandes med bussen,för att fylla på frysen med mer bär 🙂 Ja såklart blir de säkert ett o annat bakverk i packningen också…
    Ha en bra vecka kära du….
    Stor kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.