löpning mitt dalarna utmaningar

Nu gör jag det!

”Jaha, du är från Mora? Då har du väl åkt Vasaloppet?”

Jag vet inte hur många gånger jag har fått frågan, men jag vet att jag lika många gånger har svarat nej. Jag gillar inte att åka längdskidor, och även om jag vissa vintrar har tänkt att jag ska lära mig har det ändå aldrig blivit av. Det är alltid mycket lättare att plocka fram löparskorna och ge sig ut på en vacker vinterrunda som startar precis utanför porten, oavsett väder och snömängd. Det finns med all säkerhet en massa härligt att uppleva med ett par längdskidor, men jag har hittills prioriterat bort det av rent ointresse.

Sedan ett par veckor tillbaka har jag på allvar tänkt på att ta mig den där sträckan på 90 kilometer mellan Sälen och Mora, men att göra det utan att behöva ha skidor på fötterna. Sagt och gjort – ni som känner mig vet att jag har extremt svårt att släppa en idé som har dykt upp i min överaktiva hjärna. Den här idén var visst inget undantag, så nu är jag i full färd med att packa inför två dagars äventyr till fots.
Imorgon bitti skjutsar mamma mig till Berga by, och sen tänker jag springa i ett behagligt tempo tillbaka hem till Mora. Enligt min vattentåliga (vad jag nu ska med det till när prognosen säger +26 och sol…) vandringskarta är det ca 47 kilometer till Evertsberg, där en säng på Bergsgården väntar. På måndag tar jag de resterande ca 43 kilometrarna till Mora där mamma tar emot mig vid det klassiska målet vid Siljan.

90 kilometer i skogen på två dagar blir en rejäl utmaning, när det längsta jag någonsin har sprungit är ett marathon på ett underlag som jag är bra mycket mer van vid – asfalt. Många har frågat hur f*n jag kan springa 9 mil helt frivilligt , och jag väljer att svara på den frågan på måndag…då vet jag helt säkert.

En hög till mig, en hög som får åka bil till första stoppet.

Wish me luck!

You Might Also Like

17 Comments

 • Reply
  Cherie Mårtensson - Mamma till Emma med löparskorna i handen
  6 juli, 2013 at 20:12

  Vilken utmaning! Lycka till!

 • Reply
  Mia S
  6 juli, 2013 at 20:16

  Låter riktigt häftigt! Lycka till!!!

 • Reply
  pilla
  6 juli, 2013 at 20:18

  Tufft! Vilken härlig idé. Ha en trevlig tur!

 • Reply
  Johanna
  6 juli, 2013 at 20:31

  Lycka till! Det blir nog en härlig tur (och kämpig). Uppfylld av min tredagarslöpning i Jämtlandstriangeln förra veckan är jag säker på att det kommer att bli en typiskt bra upplevelse för dig 🙂
  Skogen är skonsam mot leder och ligament- tuffast mot ovana muskler, men träningsvärken nästa vecka kan du ju stå ut med…
  God tur!

 • Reply
  Träningsglädje
  6 juli, 2013 at 20:31

  Jäklarns vad spännande. Lycka till Helena!!!

 • Reply
  Linnea
  6 juli, 2013 at 20:45

  Du är helt Amazing!! Underbar idé, du kommer att fixa det och jag ser fram emot att läsa om hur det var. Lycka till!

 • Reply
  Jenny Sunding
  6 juli, 2013 at 20:47

  Wow, häftigt Helena! Kommer att gå galant!

 • Reply
  Annika
  6 juli, 2013 at 21:40

  Stort lycka till Helena! Glöm inte solskydd /bränd tjej i skogen

 • Reply
  Henke
  6 juli, 2013 at 21:41

  Vad kul! Önskar dig två härliga dagar och hoppas att allt går fint!

 • Reply
  Lotta
  6 juli, 2013 at 21:43

  Åh vad härligt! Hoppas att du får en god tur! Sprang några etapper av Sörmlandsleden idag. Körde ultra-stilen o gick i värsta backarna – rötter o stenar gör det nog jobbigt…

 • Reply
  Karin FitnessochHälsa
  6 juli, 2013 at 22:01

  Men vad du är cool, tjejen! Stort lycka till på ”Vasaloppet”!!!

 • Reply
  Helena
  6 juli, 2013 at 22:49

  Tack alla – jag ska njuta allt jag kan! <3

 • Reply
  Lena
  6 juli, 2013 at 23:52

  Men jäklar vad häftigt! Lycka till!!

 • Reply
  Trailpremiär « Health by Helena
  7 juli, 2013 at 07:20

  […] kommenteratLena om Nu gör jag det!sofia h om Semester…på riktigt.Helena om Nu gör jag det!Karin FitnessochHälsa om Nu gör […]

 • Reply
  Madde How
  7 juli, 2013 at 08:45

  Va cool du är!!! Lycka till!
  Kram Madde

 • Reply
  Snabba Fötter
  7 juli, 2013 at 22:22

  Det här är så mycket du och det kommer gå så bra!!!

 • Reply
  Att ha tid att träna « Health by Helena
  4 april, 2014 at 15:42

  […] på mig löparkläderna till jobbet imorse och packade i min lilla löparryggsäck istället för min handväska. Efter arbetsdagens slut när solen sken från en klarblå himmel […]

 • Leave a Reply