löpning

Hur känns det?

Det finns vissa känslor som jag önskar att jag kunde sälja på burk, så att jag kunde dela med mig av dem till alla som jag vill ska förstå. Känslan efter en riktigt bra löprunda är en sådan känsla. Jag pratar med människor varje dag som verkligen inte kan förstå tjusningen med löpning, och inte riktigt har tagit sig över tröskeln från skräckupplevelse till ren njutning. Visst, mina pass är också en smärre skräck ibland, men jag vet att känslan efteråt är värd all svett och smärta under vägen dit.

Tänk dig lugnet från en varm kram i en famn som du har saknat. Bubblet i kroppen efter ett riktigt kiknande gapskratt med dina bästa vänner. Känslan att äntligen komma hem när du har varit panikartat kissnödig hela vägen hem från jobbet. Glädjen du känner när du tillslut har gjort något du har bävat för och lyckats bättre än du kunde ana. Känner du?
Ta nu alla de här känslorna och rör ihop dem till en – precis så känns ett rejält endorfinpåslag. Precis så härligt kan det vara att springa och precis den känslan jagar jag varje gång jag springer, oavsett hur mycket lungorna protesterar eller benen skriker.

Hur känns det för dig?

IMG_4397

IMG_4396

På tal om löpning – glöm inte att tävla om boken Snabbare, starkare, löpare!

4 kommentarer

  • Karin

    Väldigt bra beskrivning tycker jag. Jag har haft det kämpigt med löpningen efter en lång skadeperiod och har slitit med smärta och dålig ork. I torsdags hade jag just den upplevelsen du beskriver. Så himla fantastiskt. Jag önskar jag fick känna så varje pass. Men oavsett hur passet går så är löpningen alltid en humörshöjare för mig. Jag är t.ex. helt oförmögen att klaga på vädret samma dag som jag sprungit, det går liksom inte att bli så irriterad 🙂

  • pia

    Jag bara älskart! Jag springer, njuter, fnissar tyst för mig själv, rensar hjärnan, svettas och i slutet efter ett längre pass, då är jag helt euforisk! Ibland är det tungt, men det är värt slitet! Nyligen fick jag dock lite bannor av sjukgymnasten, så jag har kört lite styrka på gym för att klara av att springa mer utan att ha lite ont i min höft som det är just nu… :-/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.