Okategoriserade

Hur mycket lyfter du?

Har ni någon gång räknat ihop varenda kilo som ni har lyft under ett pass i gymmet? Jag gjorde det igår, och det är faktiskt ett litet wake up-call och kanske även lite lättare att ha förståelse för att kroppen behöver sin återhämtning när man inser vad man har utsatt kroppen för. Under enbart mina första 20 minuter (av totalt 45) av passet igår marklyfte jag 1050 kilo och ryggen fick dra totalt 1200 kilo i liggande hantelrodd. Kanske inte så konstigt att nervsystemet var påverkat och kroppen lite väl skakig efter passet, och att det känns ordentligt i mina muskler idag..?

Räkna ut hur mycket du lyfter nästa pass och ge kroppen vila och mat därefter. Jag har aldrig tränat så få timmar i veckan som nu, och ändå är jag starkare än på mycket länge! Nyckeln? Kvalitet på träningen, maten och vilan!

IMG_4296

 Gococo-sleeves = Pippi-känsla! Och ja, det är en herrtröja i storlek L.

2 kommentarer

  • Charlotte

    Bra tips! Ska testa det nästa pass. Precis som du verkar ha gjort har jag valt att satsa lite mer på styrka än löpning den här hösten. Har börjat så smått med crossfit och den här veckan har vi testat våra max i axelpress, knäböj, marklyft och floorpress m smalt grepp. Tanken är att vi nu ska köra dessa varje v och lägga på lite vikt hela tiden. Men, jag har lite svårt att släppa löpningen helt, känns som man tappar för mycket då. Samtidigt behöver man ju vila också. Hur tänker du?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.