Okategoriserade,  styrketräning

Sunday = squat day

Jag är back on track på riktigt med träningen efter alla helger med sporadiska och stundtals smått ofokuserade pass, och mitt fjärde och sista styrkepass den här veckan hade jag sparat som en liten helgbonus till veckans sista dag.
Det bästa beslut jag har tagit när det kommer till min styrketräning är att jag har lagt över ansvaret för upplägget till någon annan. När man jobbar med träningsplanering och kunder på heltid är det otroligt skönt att slippa tänka när det är dags att träna själv. Jag har därför anlitat en PT-kollega, så när jag kliver in på gymmet är det bara att ta upp iPaden och göra vad som står. Inte tänka – bara göra.

Idag stod det ben på schemat, och eftersom jag mentalt mådde så fantastiskt bra efter passet trots att jag var helt paj i benen så tänker jag dela med mig av det i detalj. Kopiera gärna och ge er själva en omgång i ben och rumpa, passet är tidsmässigt ganska kort och ni hinner lätt klämma in det innan söndagen är över! Vikterna är ju som ni förstår väldigt individuella för var och en, därför har jag jämfört mina med min kroppsvikt så har ni iallafall något att sikta på.

Knäböj – 75% av kroppsvikten
5 set x 3 reps med 90 sekunder vila mellan varje set.
DJUPT ner, ovansidan av låret ska vara nedanför toppen av ditt knä. Stanna i bottenläget i 2 sekunder innan du vänder.

Hip thrusts – 117% av kroppsvikten
3 set x 5 reps med 90 sekunder vila mellan varje set.
Se övningen här.

Air squats – 5-kilosplatta mot bröstet
20 set med reps enligt följande:
20
1
19
2
18
3
17
4
16
5
15
6
14
7
13
8
12
9
10
11
Seten utförs på tid – max 6 minuter för alla 20 set. Klockan stoppas självklart inte under vilan!

Crunches och bicycle crunches (se video här)
3 superset av 20 crunches och 40 bicycle crunches med 60 sekunder vila mellan varje superset.

Avsluta med stretch och gärna en stund på en foamroller efteråt. Happy legday!

IMG_6047

IMG_6050

 

4 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.