löpning mat

Smärtsamt och ljuvligt

Jag ska fatta mig kort. Att ge sig ut på årets hittills varmaste dag för att på eftermiddagen springa ett par varv runt Lill-Jansskogen, och för säkerhets skull köra några extra intervaller uppför den absolut vidrigaste backen av dem alla (där jag efter den sista ville spy…på riktigt) och landa på 8 kilometer mjölksyra…ja, det är kanske inte det skönaste man kan göra en försommarfredag.

Men. Gissa hur skönt det är att efteråt ta en sval dusch, köpa en liter jordgubbar och äta dem i den varma solen? Sitta och filosofera en stund, för att sedan botanisera i Hötorgshallen och åka hem med några små påsar matkärlek? Komma hem, lägga upp en perfekt skuren serranoskinka, en bit fin chevré, vitlöksmarinerade oliver, färsk vitkål och champinjoner marinerade i olja och balsamvinäger och slutligen toppa det med en bit sött päron…och svälja ner hela härligheten med ett glas iskall Riesling? I rest my case, och från och med idag är (kräkjobbiga) backintervaller en del av mitt träningsschema varje vecka. Punkt.

Någon mer som har trotsat värmen med högintensiv pulsträning?

Himlen på en tallrik.

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  0roshjärta
  25 maj, 2012 at 19:49

  Nope bara lite simpel yoga;)

 • Reply
  Ulrika
  25 maj, 2012 at 21:10

  haha. Jag gjorde precis som du och körde intervaller i Lilljansskogen. Fy fasen vad vidrigt. Tyckte det var ovanligt kuperat idag och benen ville verkligen inte trycka på i backarna. I den där absolut vidriga backen som du syftar på kändes det mer som att det gick bakåt än framåt.. Men nu är det gjort och jobbig träning är bra träning.

 • Reply
  sandy
  25 maj, 2012 at 23:07

  Två timmar rollerderby var träningen idag. Och ja, högintensivt var det tidvis.. Nu har jag crashat i sängen..
  Trevlig helg!

 • Reply
  Ellinor
  26 maj, 2012 at 08:21

  Jag trotsade både värme och låååååånga backar då jag igår eftermiddag avverkade milen i stekande sol. Den efterföljande kallduschen var nog det skönaste den dagen och resten av kvällen satt jag mest ute och njöt i kvällssolen!
  Hoppas du får en härlig lördag!
  Kram

 • Reply
  Solduracell « Health by Helena
  26 maj, 2012 at 12:28

  […] kommenteratEllinor om Smärtsamt och ljuvligtsandy om Smärtsamt och ljuvligtSuzan om Bästa ever?Ulrika om Smärtsamt och ljuvligt0roshjärta om […]

 • Reply
  Ett löfte är ett löfte. « Health by Helena
  1 juni, 2012 at 18:17

  […] För en vecka sen – i ett svagt ögonblick dränkt i endorfiner och matkärlek – lovade jag mig själv att utöka min löpträning med backintervaller. Varje vecka. När jag slutade jobbet idag och […]

 • Leave a Reply