lopp skador träning

>Ok, det gör lite ont…det gör det.

>Mitt ben alltså. Det är något som inte stämmer med mitt högerben…bara att konstatera.
Jag började känna av höger höftböjare/rumpa/knä innan jul och vår kiropraktor på jobbet (lyx!) avrådde mig, efter att ha konstaterat att hela min höft är sned och iliopsoas är spänd som en fiolsträng, från löpning under ett par veckor. Sagt och gjort – dock med ett stort hål i löparsjälen – jag vilade från min drog.

Har nu börjat jogga till jobbet, en sträcka på knappa 5 kilometer och det känns bra. Joggar verkligen sakta och ligger på en hastighet på nästan 7 min/km…snigelfart alltså. Mest för att jag vägrar buss och tycker att promenad är boring.
Hur som helst. Idag kände jag att det var dags. Dags att testa benet. Drog iväg till gymmet imorse, cyklade först en mil för att värma upp och ställde mig sen på löpbandet. 5 kilometer avverkades i hyfsat tempo och klockan stannade på 21,45.
Men det gör ont i mig att tvingas erkänna att benet faktiskt inte är bra. Det är minst sagt frustrerande att känna att flåset orkar ligga i 16 km/h-tempo men att det plötsligt är ett envist ben som säger stopp. Tröttsamt!
Well – nu måste det bli ordning på det här. Kiropraktorn skall bokas in och hon ska få utreda det här en gång för alla. Jag vill ju springa och det är bara 79 dagar kvar till Prague Half Marathon, och ännu viktigare – 149 dagar till min första mara. Tvingas jag stå bredvid i år också blir jag tokig.

Tokig är inte i linje med mitt 2010 – dags att styra upp!.

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply
  Ulrika
  7 januari, 2010 at 12:39

  >Låter riktigt jobbigt det där! Du gör helt rätt i att ta saken på allvar. Och om inte kiropraktorn kan hjälpa till så gå till en sjukgymnast med idrottsskadeinriktning. Min erfarenhet av såna är att de ofta är riktigt kunniga.

 • Reply
  Träningsglädje
  7 januari, 2010 at 12:41

  >aj aj. jobbig känsla för både kropp och knopp det där! hoppas kiropraktorn kan få ordning på det

 • Reply
  Ingela
  7 januari, 2010 at 12:43

  >Usch, så trist! Men det finns hjälp att få! Jag har haft samma problem. Stel som ett kylskåp och ilopsoas som drar fram ena höften/bäcken vilket skapar obalans och smärta. Kunde knappt gå för att det gjorde så ont. Jag rekommenderar att du går till en sjukgymnast (eller annan kunnig – kanske kiropraktorn?) som får hjälpa dig med stretchövningar. Jag fick övningar som jag skulle göra 3 ggr om dagen. Besvären försvann efter ett tag men kan återkomma, speciellt om jag inte stretchar ordentligt.

  Upp med hakan! 🙂

  Kram

 • Reply
  TRÄNINGSLYCKAN
  7 januari, 2010 at 13:22

  >Hej! Har precis hittat hit till din blogg och måste bara säga att den redan hör till favoriterna, inspirerande och intressant. Kul även att du har blandat innehåll trots att tyngdpunkten ligger på träning!

  Önskar dej all lycka till nu med besvären och att du får bra hjälp av kiropraktorn!

 • Reply
  Petra
  7 januari, 2010 at 13:44

  >Förstår dig, frustrerande att benen och skallen inte synkar… Hoppas på snar bättring! Stor kram!

 • Reply
  mia
  7 januari, 2010 at 14:25

  >Fattar inte att du joggar i snön. Imponerande. Och smått tokigt enligt mig. 🙂 Jag håller mig inne på gymmet tills snön slaskat bort. När den första liljekonvaljen dyker upp, dyker likaså jag upp i joggingspåret.

  Kram

 • Reply
  Ann
  7 januari, 2010 at 16:02

  >Usch, jag lider verkligen med dig!!! Håller alla tummar och tår för att det ordnar sig omgående, det suger att inte kunna kuta som man vill, I knowe.

  Förresten får det nog bli midnattsloppet oxå, det är ju som sagt skitkul.

  Krya på oss, varma kramar!

 • Reply
  Karin
  7 januari, 2010 at 17:43

  >Hoppas att kiropraktorn kan hjälpa dig!!! =)

  Med vilja och lite tur så går det mesta!

 • Reply
  Carol!ne
  7 januari, 2010 at 18:17

  >Hoppas att du slipper stå brevid!

 • Reply
  Miss Agda
  7 januari, 2010 at 19:16

  >Usch, tro mig, jag förstår dig och din frustration! Är inte det lite ironiskt att vi två som äntligen tog tag i saken och skulle "ta hand om oss" och skaffade fotbäddar haltar nu fram….? Typiskt på nåt sätt. Men vi kommer igen, det är en sak som är säker!
  kramar!

 • Reply
  Snorkkis
  7 januari, 2010 at 20:17

  >Aj, lider med dig! Hoppas hoppas att det blir bra snart.

 • Reply
  lady thirty
  7 januari, 2010 at 21:11

  >hoppas att det ordnar sig för dig så du kan springa obehindrat.

  tack för dina söta ord 😀 de värmde verkligen!
  kramelikram

 • Leave a Reply